Vi har haft nogle jomfruhummere samt en pakke rejer liggende i fryseren noget tid. Nu skulle det altså konverteres til en omgang god aftensmad. Efter lidt søgen på nettet fandt vi to lækre opskrifter: Gratinerede jomfruhummere samt ovnbagte rejer
I løbet af dagen fik vi bagt 4 lækre flutes, sådan lidt på slump, men de bestod ca. af
- 100 g fuldkornsrugmel
- 50 g hvedeklid
- 150 g speltmel
- 350 g hvedemel
- 5 dl vand + 1 dl A38
- 30 g gær
Det tog lidt arbejde, men jomfruhummerne blev gjort klar. Rejerne skulle sådan set bare hældes ud af pakken og lige drænes for væske
Derefter blev der rørt en lækker hvidløgssmør, som halerne lige fik et stykke af
Rejerne fik tomatsovsen hen over sig og bagefter drysset med noget revet ost
Begge dele fik en tur i ovnen. Først var det jomfruhummerne
Og så efter vi havde spist dem, så var rejerne gratineret, og det blev “hovedretten”